10 Ocak 2015 Cumartesi

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı

Ülkenin heryerinde bir soğuk hava dalgası aldı başını gidiyor. Soğuk havalar sadece sağlığımızı değil cildimizi de olumsuz yönde etkiliyor. 
Yüzümüz şüphesiz ki rüzgarla , soğukla en cok temas eden bölge. Haliyle soğuktan da en fazla etkilenen bölge oluyor.Bu yüzden cilt bakımına ayrı bir özen göstermek , onun ihtiyaclarına göre bakım yapmak kacınılmaz oluyor.

Soğuk havalar , azalan nem ve ruzgar etkisi ile cildimiz kuruyor ve savunmasız kalıyor.Cildimize gereken nemi sağlamak , tahrişleri , gerginlikleri , hassasiyeti , kızarıklıkları  azaltmak cok basit adımlardan geçiyor. 

* İlk olarak cildi içten beslemek cok  onemli  : Omerga 3 ve Omega 6 içeren urunleri sık sık tuketmeye dikkat edin. Balık ve ceviz yiyerek Omerga3 itiyacınızı karsılayabilirsiniz. Tabi ki saglıklı bir cilt için her mevsim mutlaka "su" tüketmek gerek. Bitki çayları ile de sıvı ihityacının bir kısmını karsılayabilirsiniz. İçinizi ısıtması da joker olur. 

* Cildi nemlendirmenin etkisi kesinlikle yadsınamaz. Her gun düzenli olarak cilt tipinize uygun nemlendirci kullanmayı ihmal etmeyiniz. Geceleri yogun nem veren serumları kullanmayı tercih edebilirsiniz. Tabi kışın daha yoğun nemlendiriciler tercih etmemiz gerektigini unutmamalıyız.

* Cok sıcak suyla cildinizi yıkamayınız , duş almayınız. Hepimiz kışın sıcak su ile duş almaktan ve yüzümü yıkamaktan hoşlanıyoruz. Soğuktan köşe bucak kaçıyoruz. Fakat  su ne kadar cok sıcak olursa cildi o kadar cok kurutacaktır. Bu yuzden ılık su ile duş almaya ve duş surelerini kısa tutmaya dikkat etmek gerekiyor

* Güneş koruyuc krem kullanın. Güneş koruyucu kremler sadece yazın kullanılır diye oluşmus bir algı var toplumumuzda. Güneş kremlerini sadece yazın değil yaz-kış düzenli olarak kullanmak gerekiyor. Özellikle karlı havalarda spf koruması yuksek urunler kullanmaya dikkat ediniz. 


* Dudaklarımızda yag bezeleri olmadıgı ıcın en cok kuruyp catlayan bölge dudaklarımız . Dudak nemlendiricinizi kullanmayı ıhmal etmeyin. 

6 yorum:

  1. Kış fena etkiledi benim cildimi valla soğuktan kavruldum resmen :(
    Maske yapar gibi nemlendirici krem sürüyorum yüzüme :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de normalinde öyle olurdum. Clarins sagolsun bu sene güzel atlatıyorum masallah. İstanbul icinse yogun nemlendirici kremler alacagım yanıma. Gecmiş olsun :(

      Sil
  2. O değil de o kadar dikkat ediyor olmama rağmen ellerimin üstü mahvoldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy eller de cok onemli evet. Ben bebal ve dalan dolive kullanıyorum güzeller ama cok kuruduklarında moshos garden shea butter iceren kremini kullanıyorum. 1 gecede yumusacık oluyor :)

      Sil
  3. Nem serumu,nem maskesi,nemlendirici ve dudak balmım birbirimize yapıştık :D eline sağlık güzel yazı olmuş canım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canım. Begenmene cok sevindim <3 Ay evet bu gunlerde daha da bir ihtiyacımız oldu nem veren urunlere :))

      Sil