22 Nisan 2016 Cuma

La Roche Posay Toleriane Ultra Fluide



Merhaba;
Uzun süre yine ara verdim. Zamansızlığın yanına kedilerimin operasyon geçirmesi filan derken içimde ki kötü enerji ile buraya yazmak istemedim. 
Dönüşümü de sevdiğim bir ürünle yapayım diye düşündüm . 
La Roche Posay ; benim sevdiğim , etkisini beğendiğim uygun fiyatlı dermokozmetik markalardan biri. Markanın denediğim ürünleri içerisinde en başarılı bulduğum serisi de hassas ciltlere yönelik Toleriane serisi oldu.

Cildimi tarif etmek benim için o kadar zor ki. Normalden karmaya dönük , aşırı hassas,alerjik ve nemsiz. Üstüne bir de hassasiyetten ve yapısından dolayı sivilceye meyilli. Bu sebeple cildim için nemlendirici seçmenin benim için oldukça zor olduğunu itiraf etmem gerek.

Hafif bir göz çevresi kremi arayışındayken bu ürünün göz çevresine de uygulanabildiğini görünce hiç düşünmeden aldım. Çünkü kabı değişmeden önce bu kremi kullanmış ve memnun kalmıştım. Yenilenen kabı ile üstelik göz çevreme de uygulayabilecek olma düşüncesi ile oldukça pratik ve hijyenik geldi.

Krem pompalı bir ambalajda satışa sunuluyor. Ayrıca içerisinde minik poşetimsi bir bölüm var. Ürününüz bu poşetimsi yerin içerisinde ve siz her ürün aldığınızda o poşetimsi kısım büzülüyor. Bu şekilde kreminiz hava ile hiç temas etmemiş oluyor ve hijyenikliğini koruyor.

Ultra hassas ve alerjik ciltler. Normalden karmaya dönük ciltler için uygundur.
Güçlü yatışrıtıcı Neurosensine ve iritasyon belirtileri karşıtı Termal Suyu'nun mükemmel uyumu ile oluşturulan yatıştırıcı günlük bakım. Hava geçirmeyen yeni nesil ambalajı sayesinde, her kullanımda minimalist formülünün saflığı korunur. Koruyucu madde, paraben, parfüm, alkol, renklendirici ve lanolin içermez.
Yoğun nemlendirme ve yatıştırma sağlar. Günden güne cilt hassasiyeti azalır ve cildin uzun süreli konforu yeniden kazanılır. Yağsız, pürüzsüz ve akışkan dokudadır. Kısa sürede cilde nüfuz eder. Komedojenik değildir. Göz çevresi için kullanıma uygundur"

Ambalajı ile beraber yapısı da değişmiş. Eski losyonumsu kıvamının yerini daha katı bir yapı almış . 
Ben özellikle sabahları kullanmayı tercih ettim çünkü akşamları daha çok onarıcı ve nem verici ürünler kullanmaya çalışıyorum. 
Sabah yüzümü yıkadıktan ve tonikledikten sonra göz çevrem de dahil olmak üzere tüm yüzüme bu ürünü uyguluyorum ve 15 dakika sonra güneş kremime geçiyorum.

Sabahları cildimi nemlendirmesini beğeniyorum. Ayrıca cildimi yatıştırdığını da hissedebiliyorum. Özellikle lazer sonrasında cildime uyguladığımda gerçekten cildim kremi anında emiyor ve rahatlatıyor. Bu krem sayesinde hassasiyet olmadan günü atlatabiliyorum.
Kızarıklıklarıma etkisi gerçekten var ama atak dönemlerinde pek yeterli gelecek bir ürün değil. Üstelik benim cildimin kızarmasını bir çok şey tetikliyor. 2-3 saat açık hava olmayan toplu yerlerde vakit geçirdiğimde dahi yanaklarım kıpkırmızı olup ateş gibi yanmaya başlıyor. Bu tarz kremlerle baskılasam da ne yazık ki sıfırlayan bir ürün denemedim.
Göz çevremi nemlendirmesini sabahları beğeniyorum. Üstelik pratik oluyor. Ardından göz çevreme uygun güneş koruyucumu kullanmam yeterli geliyor.

Cildimde herhangi bir yağlanmaya , sivilcelenmeye sebep olmadığı için de ayrı bir sevdiğimi söylemem gerek.

Eğer cildiniz normalden karmaya dönükse ve hafif hassasiyet yaşıyorsanız bir de üstüne pratik bir ürün arıyorsanız denemenizi öneririm.
Ürün 40 ml ve indirimsiz fiyatı 72 lira.Elbette dermokozmetik ürünler satan sitelerden çok daha uyguna alabilirsiniz.



17 yorum:

  1. Ay hem Toleraine, hem fluide, hem "visage et yeux" ! Gözlerimden kalpler çıktı, ben bunu yaz için not alayım o zaman :) Öperim!!!

    YanıtlaSil
  2. Bir de, kedilerin için geçmiş olsun... umarım iyileşmişlerdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım gerçekten kurtarıcı bir ürün. Özellikle sabahları dışarı çıkacağım zamanlarda ve aksam çok yorgun olduğum zamanlarda kurtarıcım oluyor. Çok daha iyileer çok şükürr. 2 minnağım kısırlaştı da biraz zor geçirdik birkaç gün:)

      Sil
  3. Bu benim de yağlı cildim için kullanmayı düşündüğüm bir ürün. Göz çevresine kullanılması da güzelmiş. Ben zaten parfüm içermeyen tüm nemlendirici ve güneş kremlerini göz çevreme de kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebe şu an cildin yağlıysa yaza biraz ağır gelebilir ama oldukça pratik :)

      Sil
  4. Pratik bir ürün olması çok hoşuma gitti. cildim özellikle yazları karmadan yağlıya dönük oluyor o nedenle denesem mi bilemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkecim yaz için belki ağır gelebilir ama kışın mutlaka denemeni öneririm:)

      Sil
  5. hoş bir ürüne benziyor ilk kez görüyorum.. bu arada geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  6. Yazıyı okuyunca çok merak ettim yapısını.Sanırım benim cildim içinde uygun olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım eğer hassas cildin varsa beğeneceğini düşünüyorum:))

      Sil
  7. Toleraine serisini seviyorum. Bunu görmemiştim, hem yüze hem göze kullanılması oldukça pratikmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet oldukça pratik bir ürün. Hassas ciltler için de oldukça başarılı:)

      Sil
  8. Cilt tipimiz aynııııı! Bu ürünü direkt aklıma yazdım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman harika :) Hassas ciltere iyi gelecek bir ürün bence:)

      Sil
  9. Harika bir yazı olmuş. Benim de cildim tıpkı tarif ettiğin gibi gerçekten içime sinen bir menlendirici hala bulabilmiş değilim. Bu ürünü kesinlikle deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  10. Faydasını gördüğüm bir ürün.

    YanıtlaSil