20 Eylül 2014 Cumartesi

Rimmel London Scandal Eyes Maskara

Maskara konusunda sık sık silikon/ plastik fırcalı urunleri tercih ettigimi ve sevdigimi dile getiriyorum. Rimmel London'ın Scandal Eyes maskarası kıl bir fırcadan olusmasına ragmen sırf meraktan almıstım.

Meraktan aldıgım bu maskaradan memnun kaldım mı ? Kirpiklerime etkisi nasıl oldu ?
Turuncu ve siyah tombik bir ambalaja sahip bu maskaranın gorunusu kesinlikle cok seker ve sempatik .
Yazımın girişinde de belirttigim gibi kıl bir fırcadan olusuyor. Fakat bildigimiz kıl fırcalardan cok farklı. Farkı ne derseniz ; kesinlikye boyutu. Fotograflarda fırcanın boyunu yansıtamasamda oldukca buyuk bir fırcaya sahip bu maskara. Bloglarda bu maskara ile ilgili yazıları okurken defalarca kez " cok buyuk fırca " yazısına denk gelmiştim. Maskaraya bakmadan once de " ne kadar buyuk olabilir ki ? kesinlikle abartılıyor " diye dusunuyordum ama fırcayı ilk gordugumde yazılanların gayet yerinde oldugunu anladım.
Kıl fırcalı maskaraları sevmeyip , kendilerinden verim alamasam da sırf bu buyuk fırcanın hatrına meraktan alıverdim.
Maskaranın kıvamı ne cok ıslak ne de cok kuru . Fırcası buyuk oldugu icin surerken dikkat etmek gerekiyor. Oraya buraya bulasması cok muhtemel . Ayrıca dikkatlı surulmezse goze batabilir ve bu da ozenerek yaptıgımız makyajın bozılmasına neden olabilir.  Kısacası fırca buyukse dertte buyuk oluyor.

Tek kat uyguladıgımda kirpikleri cok hafif bir sekilde uzatmasına karsın ben bu maskaradan memnun kalmadım.Nedeni ise daha ilk  katta kirpiklerimi birbirne yapıstırması ve dolgunluk konusunda sınıfta kalması oldu. Ben zaten kıl fırcalı maskaralardan istedigim verimi alamıyorum , hepsinin az da olsa kirpiklerimi birbirine yapıstırdıgını dusunuyorum ama bu maskarada durum digerlerinden cok daha fazlaydı.
Bu maskarayı uygulayıp ardından Rimmel London'ın yine Scandal Eyes serisinden  Show Off maskarasının temiz fırcası ile taradıgımda kirpiklerim birbirinden ayrılsa da ortaya cıkan sonuc cok cok dogal duruyordu. Adeta makyaj yapmısım da yapmamısım seklinde.
Cift fazlı temizleyiciler ile kolayca cıkıyor. Sizi ve kirpiklerinizi zorlamıyor. Gun icerisinde akıp dokulmuyor ama benim gözümde neredeyse hicbir maskaraının da akıp dokulmedigini belirtmek isterim. Verdigi siyahlık ise oldukca basarılı. Soluk bir durusu yok.
Ne yazik ki bir kez daha kıl fırcalı maskaralardan uzak durmam gerektigini görmüş oldum. Ben yoluma plastik uclu maskalarla devam etmeliyim. Rimmel London'ın yeni cıkan Argan Yaglı Maskarasını cok cok merak ediyorum. En sevdigim fırca tipini goruyorum maskarada. Onu denemeyi dusunuyorum kısa sure icerisinde.
Siz Scandal Eyes maskarayı kullandınız mı? Favori Rimmel London maskaranız hangisi? Maskara konusunda takıntılı oldgunuz seyler var mı ?

11 yorum:

  1. aynen canım ben de senin gibiyim kıl fırçalardan hep kaçıyorum :) ı love plastik fırçalı maskaralar :)))
    bu arada bloguma beklerim yakında çok güzel yazılar yazacagım

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan canım çok yakışmış. Kirpikleri uzatmış resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canım ama ben memnun kalmadım. Benim kirpiklerim zaten uzun bu maskara ne yazik ki birbirine yapıstırdı :(

      Sil
  3. Bende bir sürü maskara denedim ama neyden memnunsan değiştirmesi o kadar zor oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın Merve'cigim. Cok merak ettigim kıl fırcalı maskaralar olmasına ragmen hep es geçiyorum. Hepsi kirpiklerimi yapıstıracakmıs gibi geliyor :)

      Sil
  4. benim de sevdiğim bit ürün

    YanıtlaSil
  5. Maskara konusunda Rimmel'i sevemiyorum, hatta rimel kelimesi de bu markanın başarısından geliyormuş ama nedense ben Rimmel rimelleriyle pek anlaşamıyorum, Max Factor False Lash Effect'i çok seviyorum, onu denedin mi şekercim? <3 Şu ana kadar kullandığın en güzel maskara ne bu arada, merak ettim :) :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlımcım Max Factor Lash Effect benim tekrar tekrar aldıgım tek maskara . Ben de cok begeniyorum ve cok seviyorum. Loreal maskaralardan da cok memnunum. Volume Million Lashes ve Butterfly maskarası da basarılı. Simdi sen sorunca düşündüm ve Lash Effect ve Volume Million Lashes sanırım , Butterfly maskarayı da yabana atamam gerci :)) İyi ki hatırlattın tatlım kahverengi maskara arayısındaydım. Bosuna aramayayım Lash Effect alayım :)) kalp kalp kalp <3 <3 <3

      Sil
  6. Plastik ve kıl fırça farkı nedir?

    YanıtlaSil