17 Nisan 2015 Cuma

Ne Alsam , Nasıl Seçsem ( Cilt Bakımı) ? #wishlist

Merhaba ,
Son zamanlarda almak , denemek istediğim cilt bakım ürünleri iyice birikti. Şu an hali hazırda oturmuş bir cilt bakım rutinim olmasına rağmen daha aydınlık ,  parlak , enerjik ve eşit tona sahip bir cilt istediğim icin sürekli arayış içerisindeyim. Hassasiyetten kaynaklı cilt tonu eşitsizliği ve kızarıklık sorunu da yaşadğım için ekstra ürün arayışım sanırım sonsuza dek sürecek.

 Eczanelere gidip isteklerimizi söylediğimizde kullandığımız ürünler soruluyor. Ardından ticari kaygılar taşıyan "o size uygun değil bu uygun , şu uygun "sözleriyle önümüze dağ gibi ürün yığılıyor.  Ayrıca bahsettiğimiz ürünler " aldım denedim , cildime iyi gelmedi kenarda dursun , atayım " sözlerini söyletecek kadar uygun olmadığında , almadan önce mutlaka ama mutlaka ürün hakkında net bir bilgi sahibi olup en azından cilde hassasiyet verip vermeyeceğini gözlemleyecek kadar deneme ihtiyacı duyduğumuz bir gerçek. Ürün tanıtımı ve satışı konusunda cömert eczaneler ne yazik ki sample ürün söz konusu olduğunda tamamen alıcya sırt çevirip bambaşka bir dünyaya dalıveriyorlar.

Ben de hassas cilde sahip olduğum için aklımda topladığım ürünleri almadan önce bloglardan okumayı ve aşağı yukarı bir fikre sahip olup almaya karar veriyorum. Ne kadar doğru bir davranış orası tartışılır elbette. 

Gözüme kestirdiğim ürün sayısı oldukça fazla ve hepsi dermokozmetik markalara ait ürünler. Cilt bakımımda dermokozmetik ürünleri kullanmayı hem daha çok seviyorum hem de cildime daha iyi geldiğini düşünüyorum.*
*biocosmetik ürünlerini de beğendiğimi itiraf etmem gerek. 

1) Lierac Luminessence Serum :
Lierac IG sayfasında bu serumun görselini paylaşıp " Cildinizin güzelliğini , parlaklığını ve canlılığını anında geri kazanacaksınız" demişti. Başka bir paylaşımda ise " ışıl ışıl" sözcüklerini kullanmıştı.
Parlaklık ve ışıltı sözcüklerinin cazibesine kapıldığımdan beri bu serumda gözüm var. 

2) Yine bir Lierac ürünü , Lierac Mesolift Serum
Bu ürünü eczanede görmüştüm. Ben Luminessence Serum'a bakarken görevli bayan bana bu serumu önermişti.Daha sonra Lierac IG sayfasında bu ürün ile ilgli " cildiniz canlı , zinde ve ışıltılı bir görünüme kavuşacak" yazısını gördüğümde merakım iyica arttı. Bu arada lift diye belirtilmiş olmasına karşın serumun arkasında " tüm yaşlar ve tüm mevsimler için uygundur " ibaresi bulunduğunu belirtmem gerek. 

3) Skin Ceuticals Phyto Correvtive Gel 
Bu ürünü ilk olarak Clarins Huile Lotus'u almadan önce görmüştüm. Marka ve ürünler hakkında bilgi sahibi olmadığım içinse es geçmek zorunda kalmıştım.  Daha sonra Miskin Kek'im kullandığı ürünler hakkında bir yazı yazınca merakım iyice arttı. Phyto Corrective Gel; hassas , tahriş olmuş  ciltler için yatıştırıcı bir serum- gel aynı zamanda  cildi nemlendirirken cilt rengini eşitleyerek aydınlık ve canlı bir görünüm vermeyi da vaat edyor. Yine cilt rengi eşitlemek ve canlılık kelimelerini gören ben ....

4) Skincode Sos Instant Radiance 
Babam Skincode markasına ait Lifting Moisture Mask'ı kullanıyor ve oldukça memnun. Skincode IG sayfasında " Anında Işıltı " sözleriyle tanıtılan bu ürün iki kelime ile ilgimi çekmeyi başardı. Ne yazik ki Skincode'un Antalya'da bayiliğinin bulunduğu eczane yok.Bu yüzden ürünün yapısına dahi bakamıyorum. 

5)Cosmed CC Krem
Cildi yatıştırmaya , kızarıklık gidermeye ve cilt tonununu eşitlemeye yarayan bu ürünün elimde sampleı var aslında. Denediğim an hem ciltte bıraktığı hisse hem doğallığına hem de cildimi boğmamasına bayıldım. Fakat benim elimde ki sample medium rengi. Light renginin bana tam uyacağını düşündüğüm için bu krem de bu listeye eklenmiş oldu. 

6) La Roche Posay CC Krem
Bu defa ki ürün de tamamen kızarıklıklarıma , hassasiyetime yönelik. La Roche Posay CC kremi daha önceden bir internet sitesinde görmüş ve merak etmiştim fakat stokta yok gözüküyordu. Şimdi yeniden stoklarda görünce aklıma geldi. 

7) Hamilton Everyday Face  spf50
Blogumu önceden de takip ediyorsanız en sevdiğim güneş kremimi biliyor olabilirsiniz.Hamilton Everyday Face Mat SPF30 benim en sevdiğim güneş kremiydi. Ne yazik ki 1.5 senedir üretilmiyordu. İki gece öönce online kozmetik sitelerinde gezerken ürünün stoklarda olduğunu farkettim. İncelediğimde kremin değiştiğini ve SPF 30 yerine SPF50 koruma içerdiğini farkettim. Denenecekler listemin en başında bu ürün olduğunu belirtmem gerek.

8) Lierac Sunıfıc Aftersun Soleil
Güneşin zararlı ışınlarından ne kadar korunursak korunalım cildimizi etkilediği aşikar. Bu ürün güneşten kaynaklanan kurluğu ve lekelenmeyi önlemeyi , güneşin oluşturduğu zararı onarmayı ve cildi yapılandırmayı vaat ediyor. Çok gerekli mi? itiraf etmem gerekirse hayır ama damlalıklı şişelere karşı bir zaafım var. Bu şekilde ürünleri kullanmayı çok daha fazla seviyorum. 

9) Isıs Pharma Light Eyes SPF30 Göz Kremi

 Göz çevremi güneşten koruyacak bir ürün arayışındayım ve bu ürünün tamamen ihtiyaç kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Antalya gibi yoğun güneş alan bir şehirde göz çevresini korumak da büyük önem taşıyor. Uzmanın söylediğine göre dışarıda çalışmıyorsanız ve uzun saatler güneş altında kalmıyorsanız kaliteli gözlükler de korunma için yeterliymiş ama ben kendi açımdan yeterli bulmuyorum.
 Bu konuda değinmek istediğim minik bir nokta var ; kaliteli gözlük dediğmizde aklımıza dünyaca ünlü markaların geldiği su götürmez bir gerçek. Oysa bu markalarının çoğunun camlarının yeterli düzeyde koruma sağlayamadığı da ne yazik ki başka bir gerçek. Gözlerim çok hassas olduğu için ve güneşe alerjim olduğu için gözlük seçimi benim için oldukça önemli bu yüzden doktorumun tavsiyesi ile gözlük seçmeye çalışıyorum ve söylediği en önemli şey " sadece gözlük üreten firmalardan gözlük bak" oldu. Eğer güneş gözlüğü almayı duşünyorsanız ve güzel bir koruma istiyorsanız bunu da göz önünde bulundurmanızı öneririm. 

 Sizin daha aydınlık , parlak ve enerjik bir cilt için önerebileceğiniz ürünler var mı ? Hassas cildi yatıştırmak ve kızarıklıkları azaltmak , gidermek için denediğiniz ürün var mı? Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum:))

2 yorum:

  1. Ne güzel bir yazı olmuuuuş! Beni de çok cezbetti ürünler <3
    Benim de sana eczacı olarak önerim eğer cildinde hassasiyet ve kızarıklık varsa içerisinde alkol ve parfüm olan ürünlerden uzak durman. Skinceuticals çoook başarılı bir marka, fiyatı epey fazla. Isis pharmanın göz kremi bana da çok cazip geldi spf li kapatıcı veya nemlendirici kullanmak lazım hele bir de Antalyadaymışsın ki uuuv:)
    Caudalie'nin enzymatic mask ı cilde gerçekten aydınlık bi görünüm veriyor. Deneyen 3 arkadaş da hastasıyız tam boylarını aldık. Ben bir de Caudalie'nin vinoperfect serumunu aldım hatta enzymatic maskeyle set halinde. Henüz denemeye fırsat oldu ama

    YanıtlaSil
  2. Hamilton çok ilgimi çekti, güneş kremi kullanmak şart ama cildim yağlı olduğu için parlama yapıyor hepsi :( pudra da pek süresim gelmiyor günlük kullanımda, artık korkar oldum yine sivilce komedon olacak diye. Sen dene de ben de aydınlanayım, çok ciddi bir durum :))

    YanıtlaSil