26 Mayıs 2015 Salı

Yaz Aylarında Saç Bakımı

Bu yıl havalar bir türlü ısınmayıp yaz gelmek bilmesede sonunda kapıyı araladı hatta Antalya'ya geldi bile. 
Yazın cildimize hatta tüm vücudumuza bakımları arttırıyoruz . Peki ya saçlarımıza aynı oranda dikkat ediyor muyuz ?

Havaların ısınması , UV ışınların yoğunlaşması saçın kolajen yapısına ve keratin yapısına zarar vermektedir. Ayrıca Güneş cildimizi kurttuğu gibi saçlarımızı da kurutmakta buna ek olarak deniz ve havuzda içerisinde bulunan maddeler saçın hem kendisine hem de derisine zarar vermektedir. 

Saçları UV ışınlardan korumak için şapka takmak oldukça önemli fakat bu da saçlarınızın elektiriklenmesine neden olabilir aman dikkat.

Havuz ve deniz suyundan saçları kurtarmanın bir çaresi bone gibi dursada bu tam bir fiyasko. Ne kadar bone takarsanız takın ne yazik ki suyu geçirmeme gibi bir durumları olmuyor. Saçlar her halükarda ıslanıyor. Üstelik alnı çok sıktığı ve sürtünmeden dolayı saçları yolduğu da su götürmez bir gerçek. 
Peki saçları denizden , havuzdan ve güneşten korumanın yolu yok mu ? 

Teknoloji ve gelişen ürünler sayesinde elbette var en azından kısmen koruma diyebiliriz. Mesela su geçirmeyen özelliğe sahip saç serumları , uv korumalı saç spreyleri , uv korumalı saç bakım yağları ...
Örnek verecek olursak ; 
  Saç bakım ürünleri ; Güneş , havuz ve deniz suyu koruyucu bakım ürünlerinden oluşuyor.


* Klorane Mango Bakım Yağı ; Mango mucizesi ile deniz , güneş ve havuzdan yıpranmış saçları onaracağını söylüyor.



* Kerastase Soleil 'da güneşe karşı saçlarımızı korumayı vaat eden bir seri
* Morfose UV Protection Ürünleri ; daha uygun fiyatlı olan bu seri de saçları güneşten korumanın yanı sıra boyanızı da korumanızı sağlıyormuş.

* Rossmannlar da bulabileceğiniz Sun Ozon markasına ait bu spreyi de saçı güneşten korumayı vaat ediyor. Kolay taramaya çok etkisi olmasada dışarı çıkarken önlem amaçlı kullanılabilir.


Deniz ve havuzdan sonra saçlarımızı bu kimyasallardan arındırmak ve kaybettiği nemi geri kazandırmak için yoğun nem veren kremler kullanmak sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak için oldukça önemli bir nokta. Bazı uzmanlar yazın saçın 2 kez yıkanmasını öneriyor tabi sadece bir yıkamada şampuanlanmasını da belirtiyorlar. Sadece saçları şampuanlamak ve kremlemek de yetmiyor. Saç derisi için özel olarak üretilmiş nemlendiricilerin de kullanılması gerektiğini vurguluyorlar. 

Saç kremlerinin yanı sıra bitkisel yağ bakımlarının da saçı beslediğini hepimiz biliyoruz. Yaz aylarında bu tarz bakımlara da ağırlık vermek ve kanımca haftada 1 kullanmak gerekiyor. Hem saçlarımız neme doysun , hem de kırılmaların önüne geçilsin diye.

Elinizde bulunan yağları karıştırarak saçlarınıza bakım yapabileceğiniz gibi hazır olarak satılan ürünler de mevcut. Yağ bakımı konusunda benim kullandığım ufak bir püf nokta var. Yağlarımı benmari usulu ısıtıp öyle uygulamayı tercih ediyorum ve bekletebildiğim kadar bekletiyorum. Sıcak yağ uygulamasını denediğinizde mutlaka farkı göreceksiniz. 

DAX Supergro Saç Bakım yağı ; methini duymuşssunuzdur. Cosmetica'da bulduğum zamanlarda bir kaç kutu bitrmiştim. Kesinlikle başarılı. Dax'ın sonradan çıkan urunlerini de çok merak ediyorum.
Otacı Saç Bakım Yağı ,Otacı'da bizi uğraştırmamak adına bir bakım yağı hazırlamış . Tatillerde mutlaka yardımcınız olacaktır.

Moshos Garden ise denedğim ve bayıldığım ürünlerden .Bunu diğer ürünlerin aksine serum gibi kullanmaktan hoşlanıyordum. Eğer saçlarınızı korumak istiyorsanız plaj çantanızda bulundurmanızı öneririm.

Yazın saç uçalrından 4-6 haftada bir aldırmak saçları daha sağlıklı göstereceği için arada kuaföre gitmek gerekiyor.( sanırım en korkutucu kısmı bu )

Sadece dıştan bakmak değil içten desteklemek de oldukça önemli. A ve E vitaminlerini düzenli almak , meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek de en önemli faktörlerden tabi.


Ben sizler için kısa bir yazı hazırlamak istedim. Umarım beğenmişsinizdir. Atladığım noktalar illa ki vardır bu konuda uzman değilim sadece bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Eklemek istedikleriniz varsa lütfen ekleyin. 



4 yorum:

  1. Oyyh bone diyince ruhuma afakanlar bastı. Saça yarardan çok zararı var bence. Takarken çıkarırken epey yıpratıyor.
    Doğru diyosun çoğumuz önemsemiyoruz güneşten saçları korumayı. Hatta itiraf edeyim güneşin saç rengimi açmasını seviyorum o yüzden pek korumuyorum. Ama saç kremi, saç maskesi, bitkisel yağlar olmazsa olmaz yazın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bone sanırım uzun saçlı bayanların korkulu rüyası. Saçlarımızı güneşten koruyarak da açılmasını sağlayabiliriz. Bn gerçi pek hoşlanmıyorum rengin açılmasından ama bazı saçlarda harika duruyor :)

      Sil
  2. Saç bakımı gerçekten en çok zaman isteyen bir o kadar da üşendiğim konu. Azimli olmak Şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en çok zaman ve meşaket isteyen kesinlkle saç bakımı. Azimli ve istikrarlı olmak şart :)

      Sil