31 Temmuz 2016 Pazar

SkinCeuticals Hydrating B5 Serum



Uzunca bir süredir buraya yazı yazmadım hatta çoğunlukla birçok arkadaşımın yazılarını da takip edemedim ve sosyal medya da dahi aktif olamadım. Ülkemizde yaşanan olaylar herkesin olduğu gibi benim de canımı sıktı , öncesinde de itiraf etmem gerekirse yoğun olduğum ve içim sıkıldığı için yazmak istememiştim. Bu süre boyunca ise sürekli burayı özlediğimi  farkettim.

Geri dönüşümü de severek kullandığım ürünlerden biri ile yapmak istedim. Bundan sonra daha istikrarlı yazıp buraları boşlamayacağım. 

SkinCeuticals , daha ürünleri ile tanışmadan sade ve profesyonel ambalajları ile ilgimi çeken markalardan biriydi. Markaya ait ilk tanıştığım ürün göz çevrem için kullandığım güneş koruyucu olmuştu ki onun da yazısını bu hafta yazacağım. Daha sonra hassas ve yağlı ciltlere yönelik phyto corrective gel'in deneme boyunu kullanmıştım. Son olarak da kullandığım ürün Hydrating B5 Serum oldu.
Hydrating B5 Serum ; Hyalunorink Asit ve B5 Vitamini içeren nemlendirici bir serum.

  • Hydrating B5, içeriğindeki cildin doğal besleyici faktörlerinden oluşan eşsiz kompleks yardımıyla cildin optimal nem dengesini koruyarak, cilde yumuşak ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
  • Doğal bir nemlendirici olan hyaluronik asit nemi cilde bağlar.
  • Sağlıklı cildi korumakta büyük rolü olan B5 vitamini içerir.
  • Cildin optimal nem dengesini korur ve cilde ışıltı kazandırır.
  • Cildi daha yumuşak ve pürüzsüz hisseder.
  • Günlük nemlendiricinizin faydalarını optimize eder.
Ben aslında markaya ait Phyto Corrective Gel'i almak istiyordum ama nem verme konusunda onun tek başına yeterli gelmeyeceğini düşünüp bir nem serumu tercih etmek istedim. 
Yapısı oldukça akışkan ve cilde sürdüğünüzde yağ sürmüş hissine kapılıyorsunuz. Çok kolay bir biçimde yayılıyor. Sadece 1 dakikalığına hafif bir yapışkanlık hissi bıraksa da bu hissin de çok çok kısa sürede geçtiğini belirtmem gerek.

Sürdükten sonra cildimin nemlendiğini ve rahatladığını hissedebiliyorum. Gece sürüp yattığımda sabah uyanmama rağmen cildimin nemini koruduğunu söyleyebilirim. Buna rağmen ufacık bir yağlı his bırakmıyor . Cildim nemlendiği için eskisi gibi matlık sorunu yaşamıyorum. Geceleri 3 damla benim için yeterli oluyor . Sabahları ise güneş  koruyucumu sürmeden önce kızarıklık karşıtı kremimi avcuma alıp 1 damla serum damlatıp karıştırıp cildime öyle uyguluyorum. Bu kullanımdan da oldukça memnum. 
Benim cildim normalden karmaya dönük , nemsiz ve oldukça hassas. Ben yaz döneminde üstüne ekstra nemlendirici sürme ihtiyacı hissetmiyorum ama kışın nemlendiricimle beraber kullanacağımı düşünüyorum. 

Benim cildimde hiç bir hassasiyete , sivilcelenmeye sebep olmadığını belirtmem gerek.
Eğer cildiniz yağlı-karma ve nemsizse sizde güvenle tercih edebilirsiniz. Çok kuru ise nemlendiricinizle birlikte kullanarak nemlendiricinizin etkisini arttırabilir ve cildinizi suya doyurabilirsiniz.
İlgilenenler için içeriği:

SkinCeuticals Ürünlerine yetkili eczanelerden ve online dermokozmetik sitelerden ulaşabilirsiniz.
Hydrating B5 Serum 30 ml ve 200 lira civarında. Düzenli kullanımda 4-5 ay kullanmanız mümkün.


14 yorum:

  1. yeni bir serum arayışındayken tavsiyenizi merakla okudum, detaylı ve bilgilendirici bir yazı olmuş, denemek istiyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. daha önce hiçbir ürününü kullanmadığım bir marka. Fakat marka çok ilgimi çekiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkecim ben 3 ürününü denedim ve memnun kaldım. Daha da alasım geliyor :)

      Sil
  3. Bu ürün, üre içeriyormuş, cildi az da olsa tedavi edici bir etkisi olabilir. Benim cildim kuru, nemlendiricimle birlikte deneyebilirim sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı Rujlu Blog , üreden ziyade kilit içerik Hyaluronik Asit çünkü kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilir.

      Sil
  4. bu tarz kuru yağları kışın severek kullanıyorum ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım aslında yağ değil ama garip şekilde cilde sürüldüğünde yağ kıvamında ki gibi yumuşacık yayılıyor :)

      Sil
  5. Göz çevresi güneş kremi miii! ben ona takıldımm:))
    Skinceuticals benim de çok merak ettiğim ve hakkında çok güzel şeyler duyduğum bi marka. Kışın iyi gider gibi duruyor bu ürün. Sivilce komedon gibi bişi yapmadı sanırım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hiç bir soruna yol açmadı . Çok memnun kaldım. Göz çevresi kremini de yarın yazacağım:)

      Sil
  6. fiyatını sormaya korkuyorum o.O

    YanıtlaSil