5 Aralık 2016 Pazartesi

Aveda Tulasara Calm Serum



Hassas ve kızaran ciltten muzdarip olan biri olarak cildimi yatıştırma vaadi olan tüm ürünleri mercek altına alıyor ve inceliyorum. Aklıma yatan , içime sinen ürünleri de cildime iyi gelecek umuduyla satın alıyorum.

Bugünun konuğu ise oldukça farklı. Akasya Avm 'de ki Aveda mağazasına aslında nemlendirici almak için gitmiştim. Görevli bayan ise cildimde ki hassasiyet için yeni çıkan Tulasara Calm serumu önerdi. 
Normal şartlarda araştırmadan bir şey almayan ben uzmanın  ilgili tavrını o kadar sıcak buldum ki " e peki alayım" deyiverdim.

Peki aldığım için pişman mıyım? Yoksa bir ilk yaparak mutlu mu oldum ?

Bunlara değinmeden önce sizlere Yatıştırıcı Serum'un vaatlerinden söz etmek istiyorum.

Cildinizi anın yatıştırın ve düzenlü kullanımda tahrişe karşı dayanıklılığını arttırın. %97 doğal türevli* formülü ile bu serum, ileri bilim ile Hindistanın 5000 yıllık iyileştirme sanatı olan Ayurveda'yı birleştirerek kanıtlanmış sonuçlar sunar. 

 • İçeriğindeki 100,000 adet ahududu kök hücresi ile cilde yatışmış bir görünüm sağlar.
 • Ayurveda'da yatıştırıcı güçleri ve anti oksidan özelliği ile bilinen nar özleri sayesinde, cildi anında yatıştırır
 • Formülünde bulunan alg özleri ile kızarıklık ve tahriş görünümünün azalmasına yardımcı olur
 • Cildin doğal koruyucu bariyerini güçlendirerek düzenli kullanımda cildin dayanıklılığını arttırmaya yardımcı olur

***akneye sebep olmaz.

Serumun kıvamı daha önce kullandığım ürünlerden çok farklı. Su gibi oldukça akışkan. Cildimin o anki durumuna göre 2 veya 3 pompa ürün yeterli geliyor.
Yüzüme sürdüğüm anda yatıştırdığını ve rahatlattığını net bir şekilde hissedebiliyorum. Kızarıklıklarım hafiflediği gibi cildimde ki o rahatsız edici duygu da ortadan kalkıyor. 
Kızarıklık ve tahriş görünümünü düzenli kullanımda kesinlikle azaltıyor. Cildim eskisi kadar kızarmıyor hatta mevsim geçişini dahi rahatlıkla atlattığımı söyleyebilirim. 
Nem verme konusunda ise tek başına yeterli değil. Zaten su gibi kıvvamı ile nem vermesini beklemek gerçekten zor çünkü yapısı çok hafif. Benim cildim normalden karmaya dönük ve nemsiz bu sebeple ekstra nemlendirici kullanıyorum fakat yağlı ve çok hassas cilde sahipseniz bu ürün tek başına size yeterli gelecektir.Akneye sebep olmaz diye belirtilmiş , eğer içeriğinde ki bir maddeye karşı hassasiyetiniz yoksa bence de akneye sebep olacak bir yapısı yok.
Çok hafif bitkisel rahatlatan bir kokusu var. Ben kokulardan çok rahatsız olan biriyim fakat beni rahatsız etmedi. Zaten sürdüğünüzde yüzünüzde kokuyu almıyorsunuz.

Sonuca varmam gerekirse ben Aveda Tulasara Yatıştırıcı Serum'u çok çok beğendim. 
Tekrar alır mıyım.? Elimde ki serumlar bitince , aklımda olan Tulasara aydınlatıcı serum veya yatıştırıcı serum arasında bir seçim yapacağım.
Tulaasara Calm serum'un fiyatı 229 lira ve 30 ml. Sabah aksam kullanıldığında 3 ay gidecek bir ürün. Bence fiyatını hakediyor.
Aveda ürünlerine İstanbul'da Capacity ve Akasya avm 'lerden ulaşabilirsiniz. Yakınınızda Aveda mağazası yoksa üzülmeyin çünkü bir tık uzağınızda Aveda.com.tr 'den de ulaşabilirsiniz.
Merak edenler için içeriği ;

12 yorum:

  1. Aveda ürünleriyle henüz tanışmadığım bir marka.Anlattığın kadarıyla çok hoş bir ürüne benziyor.Özellikleri tam benim sevdiğim gibi !

    YanıtlaSil
  2. İçeriği de çok güzelmiş; senin kızarıklıklarını yatıştırmasına da çok sevindim! Benim de cildim hassas aslında; aklımda olsun bu serum benim de! Sevgiler canım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana çok çok iyi geldi valla . Bitmek üzere şu sıralar derin keder içerisindeyim.Çok öpüyorum:)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Fiyatı ile kıyaslayınca etkili olduğu için ben göz yumuyorum valla artık:)

      Sil
  4. Benim de cildim hassas ve kızarıklıklarım var ancak bir yandan da çok kuru. Bu serumu ancak çok iyi bir nemlendiriciyle deneyebilirim sanırım, genellikle nem veren serumları tercih ediyorum çünkü. İçeriği de oldukça iyiymiş. Güle güle kullan :) Sevgiler...

    YanıtlaSil