28 Şubat 2017 Salı

Aspirinin Saça Faydaları



Aspirin ağrı kesici, ateş düşürücü gibi etkileri ile tanınan bir ilaçtır ancak sahip olduğu bileşenler cilt ve evde saç bakımı için de oldukça faydalıdır. Biz bu yazımızda daha çok aspirinin saça faydalarını ele alacağız.

En çok satılan reçetesiz ilaçlar arasında gelen aspirin içeriğinde önemli ölçüde asetilsalisilik asit bulunuyor. Bu bileşen, doğada; söğüt, huş ve kavak ağaçlarının kabuğunda bulunan salisinden elde edilmektedir. Bunun dışında; carnauba reçinesi, mısır nişastası gibi doğadaki özel bileşenler de aspirin içeriğinde bulunmaktadır.

Aspirinin Saça Faydaları Nelerdir?

Aspirinin saça başlıca faydaları;

Prostaglandin D2 isimli lipid bileşimi insanların kel kalmasına neden oluyor. Aspirin kullanımı ise bu bileşimin üretimini engelliyor. Bu sayede saç dökülmesi engellenmiş oluyor.

Salisilik asit bileşeni kepeklerden kurtulmanızı sağlar.

Kepeklerden arınan saçlarınız artık daha parlak ve canlı görünecektir.

Saçınızın orjinal rengini korur. Bu da güneşli havalarda, havuzlu sularda vb. durumlarda saçınızın doğal rengini korumanız için önemlidir.


Aspirin Saça Nasıl Uygulanmalıdır?

Aspirin saça kür olarak uygulayabilirsiniz. Güzellik uzmanları tarafından önerilen kürleri denemeniz daha sağlıklı olacaktır. Her saç maskesinin içeriği farklı doğal malzemelerden oluşur. Dolayısıyla etkileri de farklıdır. Bu saç kürleri arasında sizler saçınız için en uygun olanını tercih etmeli ve uygulamalısınız.

Son olarak aspirinin bazı kişilerde alerjik etkiler ortaya çıkarabildiğini belirtmeliyiz. Bu nedenle öncesinde bir doktora danışmak daha sağlıklı olacaktır.

Aspirinli Saç Maskesi

Aşağıda tarifini verdiğimiz saç kürünü uygulamadan önce saçlarınızı yıkayın ve havluyla ıslaklığınızı alınız. Saç maskesini nemli saça uygulamak daha iyi sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Uygulayacağınız bu kür; saçları derinlemesine temizler, saç kepeklerinin önüne geçer ve aspirin sayesinde saç dökülmesini önler.

Gerekli Malzemeler;

15 ile 30 adet arası aspirin (Saçınızın rahatsızlığına ve uzunluğuna göre adet belirleyebilirsiniz.)

1 su bardağı ılık su

1 çorba kaşığı karbonat

Hazırlama ve Uygulama Aşaması;

Tüm malzemeleri bir kâse içerisinde iyice karıştırınız.

Karışımı saç köklerinden başlayarak saç uçlarına kadar masaj yaparak uygulayınız.

Hazırlamış olduğunu aspirinli saç maskesini uyguladıktan sonra yaklaşık 1 saat kadar bekleyiniz.

3 yorum:

  1. sivilcelere de iyi geliyor ama bende pek işe yaramadı. Saçtaki kepeklenmeye iyi gelebilir belki..

    YanıtlaSil
  2. Bende yüzüme uygulamıştım bembeyaz oldu

    YanıtlaSil